Wethouder: Bunnik bouwt ook voor de regio

© RTV Utrecht
BUNNIK - We bouwen niet alleen voor Bunnik, maar ook voor de regio. Dat zegt wethouder Jorrit Eijbersen in een toelichting op de plannen voor de komende vier jaar. In Bunnik werd gisteravond het collegeprogramma van Perspectief 21 en De Liberalen gepresenteerd, met daarin veel aandacht voor woningbouw. 
Er komt onder meer een nieuwe wijk ten westen van Odijk met plek voor duizend tot vijfduizend woningen. "Dat willen we niet alleen doen voor Bunnik, maar ook voor de de regio. Dus wij bieden ook de regio woningen aan," zegt Eijbersen. Nieuwe inwoners moeten de gemeente aantrekkelijker maken en moeten zorgen dat alle voorzieningen blijven bestaan.

GROEN

Tegelijkertijd wil Bunnik nog wel aantrekkelijk blijven met al het groen in de omgeving. "Mensen willen graag hier wonen, omdat het zo mooi groen is en omdat je er zo lekker kunt wandelen en fietsen. Dat is een kostbaar goed. Dat willen we ook behouden. Maar we zien nu dat heel veel mensen naar Amelisweerd en Rhijnauwen gaan, maar Bunnik heeft zo veel meer moois te bieden. We hebben de forten, maar we hebben ook het prachtige buitengebied en we willen de inwoners van de regio verleiden om ook daar meer gebruik van te maken."

CDA

Het duurde in Bunnik lang voordat er een programma kon worden gepresenteerd. Er zijn in de gemeente maar drie partijen, maar die konden het in de onderhandelingen niet snel eens worden. Wethouder Eijbersen heeft nu wel goede hoop dat de enige oppositiepartij, het CDA, te porren is voor de plannen.
"Ik moet zeggen dat de samenwerking met het CDA over het algemeen heel goed is. Zij staan achter de visie van Bunnik. Dat noemen wij de uitvoeringsstrategie, in jargon. Natuurlijk zijn er politieke verschillen, maar het mooie van Bunnik is dat alle partijen er samen de schouders onder zetten."
Wethouder Eijberse over het collegeprogramma van Bunnik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.