Voorbijganger filmt agenten die neergeschoten arrestant Breukelen onder schot houden

© RTV Utrecht / Steef Bouwman
BREUKELEN - De politie in Breukelen heeft na een klopjacht door het dorp een verdachte in zijn been geschoten. De man werd gearresteerd nadat hij een vrouw bij haar huis in Breukelen had bedreigd. Volgens de politie lijkt het om een relatieruzie te gaan. De verdachte is medisch behandeld en zit inmiddels in de cel.
De man werd rond het middaguur op het station van Breukelen gevonden en verzette zich tegen zijn aanhouding. Na een waarschuwingsschot zag een agent zich genoodzaakt om gericht op de verdachte te schieten. De man werd in zijn been geraakt.
Mensen liepen gillend en huilend naar beneden.
Eigenaar snackkiosk bij station Breukelen
Het station werd afgesloten en het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht is ruim drie uur stilgelegd. Volgens getuigen zijn reizigers in paniek het station uitgevlucht. "Mensen liepen gillend en huilend naar beneden", zegt de eigenaar van de naburige snackbar tegen RTV Utrecht.
Agenten houden neergeschoten verdachte op station Breukelen onder schot.
Via Burgernet werd eerder vandaag gemeld dat de politie op zoek was naar een 37-jarige gespierde blanke man in een grijze jas en een spijkerbroek. Er reden veel politieauto's met zwaailichten en ook onopvallende auto's van de politie, heen en weer in Breukelen-Noord. De agenten waren gekleed in kogelwerende vesten.
Politie bij station Breukelen.
Politie bij station Breukelen. © RTV Utrecht / Steef Bouwman
Na de arrestatie werd een traumahelikopter opgeroepen om naar het dorp te vliegen, maar het toestel werd even later afbesteld. De politie bevestigt desgevraagd dat die inzet met de aanhouding te maken had.
Omdat de politie bij de aanhouding heeft geschoten is de Rijksrecherche een onderzoek gestart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.