The day after: meer dan duizend reacties op slechte score HU

© RTV Utrecht
UTRECHT - Meer dan duizend reacties. Zoveel kwamen er binnen op social media nadat bekend werd dat de Hogeschool Utrecht is afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst van de Keuzegids HBO.
Het zijn er natuurlijk een hele hoop, maar raar is het eigenlijk ook niet. Utrecht is een echte studentenstad dus er zijn veel mensen die op de HU gestudeerd hebben of het nog steeds doen. Dus de comments werden heel snel Twitter op gegooid.

REACTIE PLAATSEN

Ook op Facebook stroomden de reacties binnen. Er werden vooral veel mensen getagd, maar er werd ook de moeite genomen om een reactie te plaatsen.
"Nee ze zijn niet slecht hebben alleen 80 procent van de tijd hun zaken niet op orde", aldus Marit de Vries. Chihad Boudount ergert zich aan heel iets anders: "Dat gebouw alleen al met flexplekken van docenten man man man... Morgen mag ik weer."
De HU liet natuurlijk ook van zich horen en pareerde de kritiek onder meer door te zeggen dat ze zeker niet slecht zijn. Dit leverde op Facebook niet echt positieve reacties op. Mensen ging wederom los.
Selma van Aken: "Waarom verbaast dit me niks? Zelfs de reactie van de HU is typisch. Wij zijn zeker niet slecht i.p.v. we gaan onszelf verbeteren. Word gelijk weer woedend." Roel Koenders noemt het "ziek" dat de school de lage beoordeling ontkent.
"Goed argument ook, wij zijn niet slecht. Die kunnen wel een lesje reflecteren gebruiken", aldus Ayla Seller. Adrian Noshie vervolgt: "Still not convinced that the HU is not hell on earth?"
De HU scoorde net als vorig jaar een 5,3.

JOUW ERVARING

Heb jij ook een verhaal over de Hogeschool Utrecht? Een slechte of wel een goede ervaring die je wil delen? Mail dan de redactie via nieuws@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.