Bijzonder optreden Leidsche Rijn Koor: "Máxima zong zelfs mee!"

Het Leidsche Rijn Koor tijdens de soundcheck.
Het Leidsche Rijn Koor tijdens de soundcheck. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - Voor het Leidsche Rijn Koor was het vandaag een bijzondere dag. Het zangkoor trad op voor koningin Máxima ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Utrechtse stadsdeel. Een mijlpaal voor de meer dan dertig vrouwen tellende zanggroep.
Aan het begin van de middag was het Brusselplein al volgestroomd met enthousiaste toeschouwers. Het Leidsche Rijn Koor begon toen aan de soundcheck, onder leiding van ervaren dirigente Dookje Engelhard. Een paar uur later was het grote moment dan eindelijk daar.
Voor onder andere Hare Majesteit de Koningin en burgemeester Van Zanen bracht het koor het Leidsche Rijn Lied ten gehore. Dit lied werd vorig jaar geschreven, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het koor. 
De tekst gaat onder de video door.
Het Leidsche Rijn Koor mocht vandaag voor de koningin zingen
Rijen dik stonden de toeschouwers te luisteren en na afloop kreeg de groep een daverend applaus. "Ik vond het erg leuk om voor Máxima op te treden", aldus een koorlid. "Ik was vooraf hartstikke zenuwachtig. Zouden we goed zingen en op tijd kunnen beginnen? Maar het is allemaal goed gegaan."
Haar collega is het met haar eens. "Ik denk dat Máxima er ook veel plezier aan heeft beleefd. Ik was niet zenuwachtig, ik had er gewoon zin in."
Wat de dames ook opviel was dat niet alleen het koor het lied meezong. "Leuk was dat Máxima het refrein meezong. Dat is echt heel bijzonder."
Het hele Leidsche Rijn Lied is hieronder te beluisteren:
Het lied over Leidsche Rijn werd tijdens het jubileumconcert op 11 februari 2017 voor het eerst gezongen. Sindsdien is het een terugkerend nummer bij elk optreden van het koor. "Niet alleen omdat wij trots zijn op Leidsche Rijn, maar ook omdat we het met veel plezier samen zingen."
Een impressie van het bezoek van de koningin aan Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.