Eerste zege voor Advocaat met FC Utrecht

UTRECHT - Dick Advocaat heeft als trainer van FC Utrecht zijn eerste overwinning in de competitie binnen. Na een nederlaag bij Feyenoord (1-0) en een gelijkspel tegen FC Groningen (1-1) zag de 71-jarige oud-bondscoach zijn elftal in eigen stadion wel winnen van hekkensluiter NAC Breda: 2-1.
De hoogtepunten van FC Utrecht - NAC Breda
Simon Gustafson maakte beide doelpunten voor Utrecht, dat onder leiding van Advocaat in het bekertoernooi al wel van MVV (2-0) had gewonnen.
René van den Berg in gesprek met Simon Gustafson

VAR 1

Geluk had FC Utrecht wel. Op slag van rust legde scheidsrechter Kuipers de bal op de stip. Gustafson ging opzichtig naar de grond. De Zweed werd licht vastgehouden door voormalig FC Utrecht-speler Menno Koch. De VAR kon Kuipers niet op andere gedachten brengen waarna Gustafson zelf vanaf 11 meter 1-0 maakte.
Timo Letschert was de sterkhouder bij FC Utrecht
Vlak na rust schoot Gustafson opnieuw raak. Dit keer van een meter of twintig. FC Utrecht kreeg vervolgens kansen op de 3-0. Toen deze niet viel leek de onzekerheid weer toe te slaan. De ploeg van Advocaat ging achteruit voetballen waardoor NAC in het zadel werd gehezen.

VAR 2

Rosheuvel bracht FC Utrecht helemaal aan het wankelen toen hij 25 minuten voor tijd 2-1 maakte. In de extra tijd ging Ilic neer nadat hij licht vastgehouden werd. Kuipers besloot nu niet te fluiten en de VAR kon hem ook nu niet op andere gedachten brengen, waardoor FC Utrecht zijn tweede zege van het seizoen pakte en naar de negende plaats stijgt.