TivoliVredenburg doet mee aan campagne tegen seksueel ongewenst gedrag

© Frank Emous, Femous Productions
UTRECHT - Ben je oké? Dat is de vraag waarmee poppodia, clubs en festivalorganisaties ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar willen maken tijdens concerten en in het nachtleven. De campagne 'Ben je oké?' start vandaag en ook TivoliVredenburg doet aan de campagne mee.
Het doel van de campagne is seksueel ongewenst gedrag bespreekbaar te maken. Uitgaan of concerten bezoeken is leuk en je zou je nergens zorgen over moeten maken. De campagne roept iedereen die daar aan bij kan dragen op er samen voor te zorgen dat dit zo blijft.
"Het is belangrijk voor ons dat iedereen zich veilig kan voelen, of je nou een dansnacht of een metal-, jazz-, pop of klassiek concert bezoekt", zegt Evelien Stoffels van TivoliVredenburg. "Als je vermoedt dat je iets ziet gebeuren dat niet in de haak is, kun je met een simpele vraag als "ben je oké?" meteen een handreiking doen aan iemand die misschien wel hulp kan gebruiken - zo kun je als bijstander een groot verschil maken. En mocht er niks aan de hand zijn, dan is dat natuurlijk alleen maar beter."
De campagne duurt een week vanaf vandaag tot 12 oktober. In die week hoopt de organisatie dat nog meer poppodia zich aansluiten bij de campagne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.