Oss herdenkt fataal spoorwegongeluk

© ANP
PROVINCIE UTRECHT/BILTHOVEN - In Oss wordt vanmiddag het spoorwegongeluk herdacht waarbij ruim twee weken geleden vier basisschoolkinderen om het leven kwamen. Bij dat ongeluk was een elektrische bolderkar van het bedrijf Stint Urban Mobility in Bilthoven betrokken.
In Theater De Lievekamp is er voor genodigden een herdenking met sprekers en muziek. Voor inwoners van Oss is de bijeenkomst op een groot scherm te volgen in het stadion van TOP Oss. De herdenking in het theater begint om 16.00 uur. Het stadion gaat om 15.00 uur open.
De gemeente Oss benadrukt dat de herdenking is bedoeld voor genodigden en inwoners van Oss. De gemeente verzoekt belangstellenden uit de rest van het land de herdenking te volgen op televisie of internet. NPO Nieuws, Omroep Brabant en de lokale omroep DTV zenden de herdenking rechtstreeks uit.

VERBOD

Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd tijdens het fatale ongeluk in Oss. Vorige week maakte minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur nog bekend dat de Stint voorlopig niet meer op de openbare weg mag. Na het ongeluk in Oss is onderzoek gedaan naar de veiligheid van de voertuigen. Daaruit zijn potentiële risico's gebleken, zei het ministerie.
In een interview met RTV Utrecht uitte directeur Edwin Renzen van de Stint daarover zijn verbazing. "Ik vind het heel erg snel gegaan en het weerleggen van de feiten - wat we ook gedaan hebben - zien we gewoon niet terug in de communicatie richting de minister."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.