Leeuwtje uit Tienhoven mogelijk naar Afrika: "Hij hoort op de savanne"

Het leeuwtje werd gisteren gevonden in een hondenbench bij Tienhoven.
Het leeuwtje werd gisteren gevonden in een hondenbench bij Tienhoven. © Peter Klaver
TIENHOVEN - Het jonge leeuwtje dat gisteren in een weiland bij de plaats Tienhoven werd gevonden door een hardloper, wordt mogelijk naar Afrika gebracht. Dat vertelde directeur Robert Kruijff van Stichting Leeuw vanochtend in het radioprogramma Utrecht Is Wakker.
"De kans is aannemelijk dat hij bij ons blijft, alleen wij brengen eigenlijk al onze leeuwen naar Afrika toe voor een leven in het semi-wild. We hebben er nu zeven weggebracht en dit jaar gaan er weer drie, dus wellicht dat hij in de toekomst op de savanne komt te leven. Ik denk dat je je als leeuw daar het lekkerst voelt."
Stichting Leeuw is de grootste leeuwenopvang van Europa en ving de afgelopen jaren tientallen leeuwen op. De meesten komen uit het circus, maar ook elders worden ze weggehaald.
"We komen regelmatig rare situaties tegen. Zoals een maffiabaas in het oostblok die een grote leeuw voor zijn huis had. Hij overleed in de gevangenis, dus we kregen een telefoontje van z'n vrouw of we het dier konden komen ophalen."
Het is overigens nog steeds een raadsel hoe de welp in het weiland terecht is gekomen. De leeuw zat in een hondenbench, een dierenarts heeft zich daarna over het dier ontfermd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet onderzoek naar de vondst.
Stichting Leeuw plaatste gisteren onderstaand filmpje over het "knappe ventje" in de opvang.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.