Arrestaties in provincie vanwege cocaïnehandel en liquidatiepoging

De Snekerveste in Nieuwegein.
De Snekerveste in Nieuwegein. © Google Street View
NIEUWEGEIN - Bij een grote politieactie zijn vanmorgen zes verdachten aangehouden. Elf locaties in het land werden doorzocht, waaronder meerdere adressen in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg. Ook op andere plaatsen in de regio deden agenten een inval.
Waar de acties precies zijn geweest, wil de politie nog niet kwijt. Ook in de regio's Oost-Nederland en Den Haag zijn er invallen geweest.
COCAÏNE
De verdachten zouden zich hebben beziggehouden met cocaïnehandel. Een van de mannen wordt daarnaast verdacht van betrokkenheid bij een liquidatiepoging. Wanneer dat was en wie het doelwit was, wil de politie niet zeggen.
Bij de aanhoudingen zijn meerdere vuurwapens, voertuigen en grote hoeveelheden geld in beslag genomen. De invallen hebben volgens de politie niet direct iets te maken met de invallen van vorige week.

NIEUWEGEIN

De politie kwam vanochtend met veel mankracht aan in Fokkesteeg. Ook is er een politiehond ingezet. Onder meer twee naast elkaar gelegen woningen aan de Snekerveste zijn binnengevallen. In beide huizen wonen gezinnen met kinderen. De politie heeft op een oplegger twee dure auto's meegenomen.
Alle verdachten zitten voorlopig vast in beperkingen. Ze mogen alleen contact hebben met een advocaat. Ook het Openbaar Ministerie kan nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.