Eenzaam leeuwenwelpje uit Tienhoven krijgt naam: Remy

© Peter Klaver
TIENHOVEN - Het gevonden leeuwtje heeft de naam Remy meegekregen. Het gaat naar omstandigheden goed met het leeuwenjong, dat gisteren in Tienhoven in een weiland werd aangetroffen.
Dierenarts exotische dieren Peter Klaver was gisteren als een van de eersten ter plekke, al moest hij daar wel een familiefeestje voor onderbreken. "Het leeuwtje zag er hartstikke goed uit. Een beetje gestresst, net zoals wij zouden zijn als je op vakantie gaat, met een nieuwe vriendin. Maar de haren waren gekamd en hij was goed doorvoed, dus alles was in orde."
Remy in de opvang

OPVANG

Stichting Leeuw in het Noord-Hollandse Anna Paulowna, de grootste leeuwenopvang van Europa, heeft zich over het welpje ontfermd. Directeur Robert Kruijff schat het beestje op een maand of vijf. "Hij zat in een hondenbench met een deken eroverheen. Toen we de deken wegdeden, zagen we een verschrikt leeuwtje zitten. Dus toen hebben we ervoor gekozen om hem in die bench te houden, in onze bus te zetten en zo snel mogelijk naar onze quarantaine te brengen."
Toen we de deken wegdeden, zagen we een verschrikt leeuwtje zitten.
Robert Kruijff, directeur Stichting Leeuw
Verzorger Daphne Pels is blij met hoe de welp zich aanpast. "Inmiddels heeft ie al goed water gedronken, hij heeft ook al verschillende dingen gegeten. Vandaag beginnen we rustig aan met wat botjes, waar hij ook lekker zijn tandjes mee kan gebruiken. Dan is ie ook lekker afgeleid. Hij is ook weer een beetje bijgekomen wat slaap betreft, want hij was echt ontzettend moe. Dat zijn eigenlijk de basisdingen waar we ons nu even druk om maken, de rest komt de komende dagen."

SAVANNE

Over een paar jaar kan het beestje mogelijk naar de Afrikaanse savanne worden gebracht, naar een soort reservaat. Helemaal in het wild zal Remy nooit terecht komen, vertelt Klaver. "Hij heeft geen opvoeding gehad van mama en papa. En ze weten niet waar hij vandaan komt, dus genetisch is hij ook een beetje een vreemdeling. Hij mag zich niet voortplanten, daar komt het op neer."
Dierenarts Peter Klaver in UVandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.