Vinkevener Cor blijft stickers plakken tegen hondenoverlast

© RTV Utrecht
VINKEVEEN - Cor Mastwijk woont op een van de mooiste plekjes van Vinkeveen. In het buitengebied, aan het water, vlakbij het mooie Bellopad. Maar er is iets waar hij zich groen aan geel aan ergert: hondenpoep. "Vooral in het zomer was het heel erg. Dan kwamen er busjes met honden van de uitlaatservice. En dan werd het gewoon heel vies en ik had veel last van vliegen", zegt Cor.
Ook laten de hondenbezitters hun viervoeter niet aan de lijn, iets wat daar wel verplicht is. Het gevolg is dat de honden door de tuinen van Cor en zijn buurtgenoten struinen. "En als ik daar dan wat van zeg dan krijg je allerlei nare ziektes naar je hoofd geslingerd."

STICKERS

De gemeente De Ronde Venen onderkent de problemen en is al in gesprek gegaan met hondenbezitters en er worden poepzakjes verstrekt. Ook zijn er stickers uitgedeeld waarop duidelijk te lezen valt dat honden aan de lijn moeten blijven en dat poep opgeruimd moet worden. Cor plakt de stickers op de afvalbakken. "Maar ze worden eraf getrokken, daarom heb ik nu nieuwe gekregen die er niet zo makkelijk afgaan.
De meeste hondenbezitters willen best in gesprek met Cor en de gemeente over hoe het beter kan. Al zijn er altijd baasjes die vinden dat zich niet aan de regels hoeven te houden. "Betuttelend", laat een voorbijganger weten. En: "Ik vind die stickers geen gezicht".
Als ik er wat van zeg dan krijg je allerlei nare ziektes naar je hoofd geslingerd
Cor Mastwijk, omwonende

UNIFORM

Cor blijft mensen aanspreken op hun gedrag. "Als je met elkaar een beetje een fatsoenlijke omgeving kan creeëren, dan hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Maar dat is dus het probleem: we denken niet meer aan elkaar. Dat is jammer."
De Vinkevener hoopt dat het probleem van de hondenoverlast opgelost kan worden met een goed gesprek en een sticker, al ziet hij de oplossing toch vooral in betere handhaving. "Een man in een uniform zegt veel meer dan een sticker op de prullenbak."
De gemeente De Ronde Venen laat weten dat er op dit moment geen handhavers beschikbaar zijn voor de hondenoverlast op het Bellopad. 
Inwoner Vinkeveen ergert zich aan hondenoverlast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.