Eerste Utrechtse buurtconciërge aan de slag

© RTV Utrecht
UTRECHT - De eerste buurtconciërge van Utrecht is Sterre Hijlkema. Haar werkgebied is het oosten van de stad en haar taak is vooral om aanspreekpunt te zijn voor alles wat er speelt in de openbare ruimte.
Zo zal ze twee keer in de week een inloopspreekuur houden. Ze is nu al een paar weken aan de slag en de nieuwe job bevalt haar goed.
Sterre is net aan de slag als buurtconciërge.
"Ik ben anderhalve week begonnen en ga nu een aantal projecten oppakken. Maar volgens mij is er de komende jaren nog genoeg te doen om de wijk een stukje beter te maken. Met het idee dat het gebied zo aantrekkelijk mogelijk gaat worden. En ik als aanspreekpunt veel op straat ben."

OPLOSSING

Naast het zijn van een aanspreekpunt is het de bedoeling dat Hijlkema ook veel praktische oplossinggen gaat bieden. Zo kan ze mensen onder meer helpen met aangifte doen of de overlast van zwerfvuil aanpakken.
Maar Hijlkema gaat ook kijken of er genoeg AED's in de wijk aanwezig zijn en ze neemt een stukje handhaving voor haar rekening. "Ik ga sowieso veel samenwerken met de politie. De politie en ik hebben wel een andere rol, maar er zullen wel veel korte lijntjes zijn."
Buurtconciërge Sterre is al even aan het werk
De buurtconciërge wordt gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds Utrecht en het Diakonessenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.