RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vernieuwde escaperoom voor scholen in Amersfoort succesvol getest

1/4
AMERSFOORT - Je komt binnen en dan gelijk op zoek naar de eerste aanwijzing. Als die gevonden is kan de tweede aanwijzing worden gebruikt. Een cryptische hint is uiteindelijk de sleutel tot de deur, en jij en je groep weten net op tijd te ontsnappen: Het recept van de meeste escaperooms. Maar de vernieuwde Educatieve Escaperoom in Amersfoort doet het net even anders. Vandaag waagde de eerste schoolklas zich aan de ontsnapping.

Uitverkoren was groep 7 van de Amersfoortse school De Wonderboom. De leerlingen waren de eersten die de escaperoom na de update van afgelopen zomer mochten uitproberen. De puzzels zijn verbeterd en daar hadden de leerlingen gelijk moeite mee.

De kinderen moeten oefenen met spelling, kaartlezen en zelfs een stroomkring verbinden om zich uit de kamer te puzzelen. Iedereen ging enthousiast aan de slag, maar de stress nam toe naarmate de klok verder tikte. De groep had slechts een uur om te ontsnappen. Uiteindelijk werd het harde werken beloond en mocht de klas zich aan de eindopdracht gaan wagen.

 Enkele leerlingen druk bezig met een opdracht. Enkele leerlingen druk bezig met een opdracht. | Foto: RTV Utrecht / Koen van den Berg

En ook deze opdracht werd glansrijk gehaald. Dolblij kwamen de leerlingen naar buiten. De escaperoom was volgens zowel de leerlingen als de leerkracht een succes. "Ik hoor ze lachen en enthousiast zijn, daar doe je het voor", zegt Erik Jager, meester van groep 7.

Maar wat doet de escaperoom nou anders? "In plaats van dat je moet zoeken naar aanwijzingen, krijgen kinderen hier opdrachten die ze moeten oplossen.", zo legt projectleider Reda van der Putten uit. Volgens hem zijn leerlingen nu op een leuke manier met bijvoorbeeld spelling bezig, leuker dan spelling uit een boek: "We zijn een leerzame escaperoom voor grote groepen leerlingen, en daarin zijn we de enige ter wereld."

De leerlingen van de Wonderboom waren de eersten in de escaperoom.


 | Foto: RTV Utrecht / Koen van den Berg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht