RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Politie heeft beelden van strafbare feiten Pegida-demonstratie in handen

UTRECHT - Dankzij cameratoezicht bij de Ulu-moskee in de wijk Lombokheeft de politie beelden van strafbare feiten ten tijde van de Pegida-demonstratie veilig kunnen stellen. Demonstranten werden op vrijdagavond 5 oktober bekogeld met voorwerpen en vuurwerk, zo is op de beelden te zien.

Burgemeester Jan van Zanen beindigde demonstratie van anti-islambeweging Pegida voortijdig, om te voorkomen dat er verdere wanorderlijkheden zouden ontstaan.

Pegida had toestemming van de gemeente om bij de moskee te demonstreren. Op een groot scherm wilden ze beelden tonen van onder meer verkrachtingen, onthoofdingen en besnijdenissen.

Na een toespraak van Pegida-voorman Edwin Wagensveld begonnen zo'n 150 omstanders met eieren, tomaten, flessen en blikken te gooien. Er werd ook vuurwerk afgestoken. Rond 20.30 uur besloot de burgemeester de demonstratie te beindigen. De demonstranten werden met een bus weggebracht.

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van de "verstoring van de democratie". Wagensveld laat via Twitter weten dat er op woensdagavond 24 oktober opnieuw gedemonstreerd wordt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht