RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamperen blijft onverminderd populair, maar wordt steeds luxer

1/4
UTRECHT - Liefhebbers van kamperen kunnen de komende dagen hun hart ophalen in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar is tot en met zondag de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Het is alweer de 54ste editie van het evenement, waar bezoekers de nieuwste ontwikkelingen op kampeergebied kunnen ontdekken en inspiratie kunnen opdoen voor het volgende kampeerseizoen.

Kamperen blijft onverminderd populair. In de eerste drie kwartalen van dit jaar werden bijvoorbeeld 1.862 nieuwe campers verkocht in Nederland, 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van tweedehands campers steeg met 40 procent. 

STEEDS LUXER
Een gepensioneerd echtpaar dat vandaag de kampeerbeurs bezoekt, gaat al dertien jaar met de camper op vakantie. "Wij vinden het fantastisch", zegt de vrouwelijk helft van het paar. "Het is gewoon zo heerlijk om gewoon ergens vrij te gaan staan en te kamperen. In het voor- en naseizoen gaan we maanden weg."

Het echtpaar bekijkt een luxueuze camper met een prijskaartje van 147.000 euro. "Dat is wel een beetje veel", zegt de man. "Maar als ik naar onze eigen camper kijk: we doen er al dertien jaar mee, hij is nog als nieuw, er zit nu 140.000 kilometer op. We hebben al zoveel jaar plezier ervan, als je dat omrekent is het 10.000 euro per jaar en hij is nog 80.000 waard."

"147.000 euro is wel een beetje veel."


Een standhouder op de kampeerbeurs herkent de trend dat kamperen steeds luxer wordt. "Grotere caravans, vaste bedden, grotere voortenten", zegt hij. "Maar het blijft kamperen. Je kunt in een tent kamperen op een luchtbedje, maar je kunt ook in een caravan met een goed bed gaan en heerlijk uitgerust en voldaan terugkomen."

"Kamperen wordt steeds luxer, maar het blijft kamperen."


DUURZAAMHEID
Bij alle nieuwe ontwikkelingen op kampeergebied staat het woord duurzaamheid nog niet bovenaan. Al zijn er wel nieuwe initiatieven. Zo ontwikkelde fabrikant Dethleffs een caravan met elektromotoren op de as, die ervoor zorgen dat het maximale aanhangergewicht wordt beperkt. Belangrijk voor mensen die een elektrische auto hebben.

Een elektrische camper bestaat nog niet, al wordt daar wel aan gewerkt. "We zijn er hard mee bezig", zegt Willem van Dijk van Witoma Recreatie. "Maar ik denk dat we daar op korte termijn nog niet op hoeven te rekenen, omdat de actieradius nog te klein is."

Tv-reportage over de kampeerbeurs


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -