RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewoners Utrechtse wijk hebben last van stinkende dode ratten

1/2
UTRECHT - Omwonenden van een speeltuin in het Utrechtse Pijlsweerd hebben last van dode ratten. De beesten liggen onder de vloer van een buurthuisje en stinken flink. Daarom is het huisje nu gesloten.

Dat is vooral vervelend voor de kinderen uit de buurt, zegt betrokken moeder Marcia van Doorn. "Bij regen en kou kunnen ze dan niet binnen spelen, dat vind ik zielig voor ze."

PLANKEN UIT DE VLOER

De bewoners klagen al zo'n drie jaar over de problemen bij de gemeente, die het huisje beheert. "Maar er wordt niks gedaan, dus nu ondernemen de bewoners zelf actie," zegt Marcia. Ze trekken zelf de planken uit de vloer.

Het probleem speelt bij meerdere woningen in de wijk, waar woningcorporatie Mitros de problemen netjes oplost. Maar het lukt de omwonenden van het speeltuintje niet om de gemeente in actie te krijgen. Daarom willen ze nu een stichting oprichten.

Dode ratten onder de vloer van buurthuisje


"Wanneer je een officiŽle status krijgt, heb je meer slagkracht," legt wijkraadslid Tom de Zeeuw uit. "Anders is het lastig contact hebben met de gemeente en word je van het kastje naar de muur gestuurd."

VEILIG SPELEN

Maar, de bewoners gaan die stichting niet afwachten. Ze willen dat de stank verdwijnt. "Zodat het weer veilig is en de kinderen ook binnen lekker kunnen spelen," zegt Marcia.

De gemeente kon vandaag niet reageren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht