Duurzame Hymer-camper is volgens ANWB de beste van 2019

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De Hymer B-Klasse ModernComfort T 580 is volgens de ANWB de beste camper van het jaar. De titel voor Beste Caravan 2019 ging naar de Fendt Bianco Emotion 445 FH.
RTV Utrecht-verslaggever Marc van Rossum du Chattel nam vandaag een kijkje bij de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht en maakte al kennis met de winnende camper van het jaar. Het chassis van de winnende camper heeft een doorlaatvak, om zo in de toekomst duurzamere energiebronnen te kunnen huisvesten.
De camper van het jaar heeft een chassis met ruimte voor nieuwe energiebronnen.
Volgens de jury valt de op een Mercedes gebaseerde halfintegraal op "door zijn nieuwe, lichtgewicht chassis dat voorbereid is op elektrisch rijden".
"In de dubbele vloer is maximale opslagruimte gerealiseerd voor de enorme watertanks, bagage, accu's en toekomstige batterijen en brandstofcellen. Opvallend zijn ook de vele standaard aanwezige voorzieningen die de veiligheid tijdens het rijden moeten garanderen, zoals zijwindstabilisatie."
Ook het interieur van de Hymer wordt geprezen. "Het is heel ruimtelijk en slim ontworpen door gebruik te maken van diagonale zichtlijnen en een obstakelvrije doorloop. Door allerhande gewichtsbesparing, ook in het interieur, biedt deze camper een laadvermogen van maar liefst 600 kilogram."
Duurzame Hymer-camper is volgens ANWB de beste van 2019

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.