Winkeliers: Vleuterweide niet verkeersveiliger en nu ook nog onbereikbaar

© RTV Utrecht
VLEUTEN - Vandaag wordt in Vleuterweide weer gesproken over de verkeerssituatie rondom het winkelcentrum. Daar zijn een jaar geleden maatregelen genomen om de situatie veiliger te maken, maar winkeliers klagen dat de bereikbaarheid sindsdien een stuk slechter is.
Barbara Manten heeft het ook van collega-winkeliers op het winkelcentrum gehoord: de klandizie zakt in door de slechte bereikbaarheid: "Vanuit het noorden kunnen klanten niet makkelijk meer naar ons komen in de nieuwe situatie. Door de afsluiting van de busbaan moeten ze nu omrijden en dat doen ze niet."
De verkeersaanpassing is bedoeld om de situatie veiliger te maken. Ook Manten vindt dat veiligheid boven alles gaat, maar ze betwijfelt of dat in dat geval wel echt gelukt is: "De nieuwe uitgang bij het winkelcentrum is óók heel onoverzichtelijk, met veel fietsers. Daarbij komt dat er nu veel sluipverkeer de wijk in gaat en auto's parkeren op plekken waar je dat liever niet wilt hebben."
De winkeliers hebben vierduizend handtekeningen verzameld en bieden die vanavond aan, al realiseert Manten zich dat de busbaan niet snel radicaal aangepast zal worden: "We hopen op een andere oplossing. Misschien dat automobilisten een klein stukje over de busbaan mogen rijden."
De informatiebijeenkomst over winkelcentrum Vleuterweide begint om 20.30 uur in de Theaterzaal van de Cultuurcampus.
Een gesprek met winkelier Barbara Manten in Utrecht is Wakker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.