Laatste kans om te stemmen op de Utrechtse inzending voor "Boom van het jaar"

© RTV Utrecht
AMERONGEN - De tijd tikt voordat de stembussen sluiten voor de verkiezing van Boom van het Jaar. Tot en met dit weekend kan er gestemd worden. De Utrechtse inzending is "Makke Janne" uit Amerongen.
Ton Cornelisse is al zes jaar vrijwilliger bij Kasteel Amerongen. En hij is verknocht aan de boom: "iedere keer als ik er kom, is het een verrassing". Het levensverhaal van de 300 jaar oude tamme kastanje is een inspiratie voor hem.
Wordt deze kastanje in Amerongen boom van het jaar?
Zo'n 150 jaar geleden werd de boom gespleten door een bliksemschicht. Maar dat zorgde niet voor minder leven. Uit een wortelscheut ontstond een nieuwe vertakking en 150 jaar later is de boom, zij het in tweeën, springlevend.

STEMMEN

Volgens Ton zijn alle stemmen nog welkom, want Brabant staat nu voor. De Amerongse boom staat op de derde plek momenteel. Uw stem uitbrengen kan op boomvanhetjaar.nl.
Maar ook als de boom niet verder komt dan de derde plek, heeft Ton plannen. Hij hoopt dat er een bankje komt, waar bezoekers "rustig kunnen mijmeren en kijken naar de boom. Het is een inspiratie", aldus Cornelisse.
Eind oktober wordt de winnende boom gehuldigd. Die dingt in 2019 ook mee voor de prijs European Tree of the Year.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.