RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bunnik wil Ruud van Bennekom als burgemeester

BUNNIK - Ruud van Bennekom moet de nieuwe burgemeester van Bunnik worden. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten. Van Bennekom kwam als favoriete kandidaat naar voren uit 53 sollicitanten.

De 58-jarige Van Bennekom was nog niet eerder burgemeester. Hij deed ervaring met het openbaar bestuur op als directeur van het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters, de beroepsvereniging van burgemeesters. Eerder was hij beleidsmedewerker bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de gemeente Rotterdam.

Volgens de vertrouwenscommissie van de Bunnikse raad is Van Bennekom iemand die de lokale democratie goed kent en komt zijn netwerk goed van pas als eerste burger van Bunnik. Hij zou een "vriendelijke, toegankelijke, buitengewoon gemotiveerde burgervader, netwerker en verbinder" zijn.


Bunnik heeft sinds Hans Martijn Ostendorp een jaar geleden vertrok Roland van Schelven als interim-burgemeester. Wanneer Van Bennekom daadwerkelijk door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt voorgedragen zal de koning hem benoemen. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester op donderdag 15 november in Bunnik geďnstalleerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht