Beoogd burgemeester Bunnik wil zich voor langere tijd verbinden

© RTV Utrecht en gemeente Bunnik (Bewerking door RTV Utrecht)
BUNNIK - Ruud van Bennekom wil over ongeveer vijf weken beginnen als nieuwe burgemeester van Bunnik. De 58-jarige Van Bennekom kwam als favoriete kandidaat naar voren uit 53 sollicitanten voor de post. Op 15 november moet hij officieel benoemd gaan worden.
Van Bennekom was nog niet eerder burgemeester. Hij deed ervaring met het openbaar bestuur op als directeur van het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters, de beroepsvereniging van burgemeesters. "Ik heb vijftien jaar de burgemeesters mogen dienen. En dan begint het te jeuken. Dan wil je zelf ook wel eens voor 'het echie' gaan."

VERBINDEN

De beoogde burgemeester zegt zich voor langere tijd aan Bunnik te willen verbinden en gaat op termijn ook zeker naar de gemeente verhuizen. "Bunnik is één van de gemeenten in Nederland met een ambtswoning. Daar zal ik zeker gaan wonen met mijn vrouw en jongste dochter."
De ambtswoning aan de rand van Bunnik waar de burgemeester kan wonen.
De ambtswoning aan de rand van Bunnik waar de burgemeester kan wonen. © RTV Utrecht
Met de aanbeveling van Van Bennekom door de gemeenteraad is de procedure overigens nog niet afgerond. Nu moet de minister van Binnenlandse Zaken de voordracht doen en daarna volgt, als het goed is, het Koninklijk besluit tot benoeming. De officiële installatie vindt naar verwachting op donderdag 15 november plaats.

KENNISMAKEN

"Ik ga nu vijf weken afronden en voorbereiden op Bunnik", zegt Van Bennekom. "En dan kennismaken met de bedrijven, bewoners en organisaties in de gemeenten. Daar zal ik mijn handen vol aan hebben, maar dat wil ik ook graag."
Ruud van Bennekom: "Ik wil me langere tijd aan Bunnik verbinden".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.