Utrechter fietst honderden kilometers door Afrika voor goede doel

Kooistra is klaar voor de helse tocht.
Kooistra is klaar voor de helse tocht. © Michael Kooistra
UTRECHT - Utrechter Michael Kooistra gaat aanstaande zondag meedoen aan de Africa Classic: een fietstocht van 400 kilometer dwars door Tanzania. Hij probeert hiermee geld in te zamelen voor het goede doel MRF Flying Doctors. Morgen vertrekt Kooistra richting Afrika voor zijn helse tocht.
Er staat Kooistra een zware klus te wachten. Het kan dit weekend in het Afrikaanse land namelijk boven de 40 graden worden. "Deze tocht is natuurlijk niet voor de lol in deze temperaturen", vertelde de Utrechter in Utrecht is Wakker. "Het gaat voornamelijk om het goede doel en zoveel mogelijk geld inzamelen."
In Nederland heeft Kooistra inmiddels al meer dan 5.000 euro opgehaald door het organiseren van evenementen en het werven van sponsors. "Met dit bedrag en al het geld dat we nog ophalen met fietsen worden er verpleegkundigen opgeleid in Tanzania. Ook gaat er een gedeelte naar de bouw van extra voorzieningen en wordt er aandacht besteed aan het verhelpen van malaria bij kinderen", aldus Kooistra.

UITDAGING

De Utrechter verwacht de tocht binnen zes dagen te fietsen. Hij fiets met zijn team zo'n 80 kilometer per dag. "Ondanks dat ik fiets voor een goed doel is het ook een uitdaging voor mijzelf. Dat maakt deze tocht zo leuk", besluit Kooistra.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.