Gemeente Utrecht neemt maatregelen om vrachtwagens van de Kromme Nieuwegracht te weren

UTRECHT - De gemeente Utrecht neemt maatregelen om zwaar vrachtverkeer te weren van de Kromme Nieuwegracht. Er komt onder meer een beweegbare paal op het Hieronymusplantsoen bij de Herenbrug.
Het vrachtverkeer in Utrecht is aan banden gelegd. De meeste beperkingen gelden in de binnenstad. In sommige straten mogen zelfs helemaal geen vrachtwagens rijden. De trucks kunnen grote schade aanrichten aan de werfkelders, historische bruggen en gebouwen.
Op de Kromme Nieuwegracht geldt nu een lengte- en aslastbeperking om groot en zwaar vrachtverkeer te weren. Ondanks deze beperking is er toch nog overlast van groot verkeer. Volgens bewoners rijden er "dagelijks vrachtwagens langs de gracht die te groot of te zwaar zijn."
Om grote voertuigen in de toekomst te beletten de Kromme Nieuwegracht op te rijden, wil de gemeente naast de paal een breedtebeperking voor de gracht instellen. Om te voorkomen dat voertuigen via de Nobeldwarsstraat alsnog op de Kromme Nieuwegracht terecht kunnen komen, moet de rijrichting op de Nobeldwarsstraat omgekeerd worden.
De komende tijd krijgen bewoners en ondernemers in de buurt gelegenheid op de plannen te reageren. Als alles voorspoedig verloopt wordt de beweegbare paal in de loop van december 2018 geplaatst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.