RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoortse notaris ontvangt hoge onderscheiding

AMERSFOORT - De Amersfoortse notarisAartVeldhuizen heeft van burgemeester Bolsius de Jacob van Campenpenning gekregen. Hij kreeg de hoge onderscheiding vanwege zijn werk in de stad, onder meer voor de kerk maar ook voor culturele en maatschappelijke instellingen. Deerepenningispas vijf keer eerder uitgereikt.

Met deonderscheiding komt Veldhuizen in een illuster rijtje met onder andere oud-burgemeesters Molendijk en Schreuder. De penning wordt uitgereikt aan mensen die zich in zeer hoge mate hebben ingezet voor Amersfoort.

Veldhuizen is notaris bij VBC Notarissen te Amersfoort. Daarnaast bekleedt hij veel maatschappelijke functies endoet hij veel om de geschiedenis van de stad uit te dragen. Hij was onder meer betrokken bij de Oudheidkundige Vereniging Flehite en was voorzitter van de stichting Amersfoortse publicaties (SAP).Ookis Veldhuizenvoorzitter van de stichting Burgerweeshuis en als Kanunnik verbonden aan het Capittel van Sint-Joris.

Veldhuizenzet zich ook in voor hetMeander Medisch Centrum: hij is actief voor de Raad van Toezicht, de Kunststichting, Stichting Bijstand en laatstelijk in de Vrienden Stichting van Meander Medisch Centrum.

Hetis bijna een decennium geleden dat de penning voor het laatst werd uitgereikt: in 2009 had oud-wethouder Asselbergs de eer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht