Amersfoortse notaris ontvangt hoge onderscheiding

© Gemeente Amersfoort
AMERSFOORT - De Amersfoortse notaris Aart Veldhuizen heeft van burgemeester Bolsius de Jacob van Campenpenning gekregen. Hij kreeg de hoge onderscheiding vanwege zijn werk in de stad, onder meer voor de kerk maar ook voor culturele en maatschappelijke instellingen. De erepenning is pas vijf keer eerder uitgereikt.
Met de onderscheiding komt Veldhuizen in een illuster rijtje met onder andere oud-burgemeesters Molendijk en Schreuder. De penning wordt uitgereikt aan mensen die zich in zeer hoge mate hebben ingezet voor Amersfoort.
Veldhuizen is notaris bij VBC Notarissen te Amersfoort. Daarnaast bekleedt hij veel maatschappelijke functies en doet hij veel om de geschiedenis van de stad uit te dragen. Hij was onder meer betrokken bij de Oudheidkundige Vereniging Flehite en was voorzitter van de stichting Amersfoortse publicaties (SAP). Ook is Veldhuizen voorzitter van de stichting Burgerweeshuis en als Kanunnik verbonden aan het Capittel van Sint-Joris.
Veldhuizen zet zich ook in voor het Meander Medisch Centrum: hij is actief voor de Raad van Toezicht, de Kunststichting, Stichting Bijstand en laatstelijk in de Vrienden Stichting van Meander Medisch Centrum.
Het is bijna een decennium geleden dat de penning voor het laatst werd uitgereikt: in 2009 had oud-wethouder Asselbergs de eer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.