RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rolstoelgebruiker in gelijk gesteld na doorrijden Syntusbus

AMERSFOORT - Een rolstoelgebruiker uit Amersfoort is doorhet College voor de Rechten van de Mens in het gelijk gesteld nadat hij meerdere malen is geweigerd in de bussen van Syntus. Volgens de man, die liever anoniem wil blijven, reden bussen vaak door wanneer hij zat te wachten bij een bushalte. Dit 'onderscheid op grond van handicap' is volgens mensenrechtenorganisatie Art.1 Midden Nederlandin strijd met de mensenrechten.

"Ik zat bij de bushalte, en toen ik erin wilde, reed hij gewoon door", schrijft de man over het incident datinmiddels bijna twee jaar geleden gebeurde.Na meerdere klachten te hebben ingediend bij vervoerder Syntus, kreeg hij maar mondjesmaatantwoord. En dus besloot hij een paar maanden geleden de hulp in te schakelen van mensenrechterorganisatie Art.1 Midden Nederland.

De afgelopen twee jaar waren er volgens de man meerdere 'incidenten' met het doorrijden van een bus.De Amersfoorteris het zat en hoopt dat er met de uitspraak van de mensenrechterorganisatie meer aandacht komt rond de in zijn ogen 'grote problematiek rondom weigeren van rolstoelgebruikers'. "Ik ben echt niet de enige bij wie dit gebeurt. Als we samen erachter staan, kunnen we het probleem sneller oplossen."

VERVELEND

De man heeft, naast Art.1 Midden Nederland,meerdere lijsttrekkers in de gemeente ingelicht om het probleem aan te kaarten. Hij heeft nog geen contact gehad met Syntus.

Syntus laat in een reactie weten het bijzonder vervelend te vinden dat de man niet de service heeft gekregen die hij verdient. De vervoerder zegt de afgelopen periodeveel aandacht te hebben geschonken aan het instrueren van chauffeurs enzegt dat er maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht