Kerstwinkel moet klanten naar Wijks winkelcentrum trekken

© Google Maps
WIJK BIJ DUURSTEDE - Het is een stralende dag vol zon. Dan denk je niet direct aan kerst wat je toch associeert met kou en sneeuw. Toch is Susanne Kokje druk met het inrichting van een kerstwinkel. "Door de plofkraak van januari is dit eigenlijk uit nood geboren."
Want die plofkraak bij een pinautomaat aan de zijgevel van de Jumbo veroorzaakte zoveel schade dat de supermarkt en een naastgelegen slijterij weken dicht moest. Bea Kokje, voorzitter van de winkeliersvereniging en moeder van Suzanne, merkte al snel dat de plofkraak een nog veel grotere impact had. "De klanten gingen ergens anders boodschappen doen en kwamen na de heropening niet terug. Verschillende ondernemers verloren daardoor hun zaak."
Wijkse kerstwinkel moet klanten naar De Heul lokken

KLANTEN TREKKEN

De kerstwinkel moet daarom klanten vanuit de wijde omgeving naar De Heul lokken, zodat ook andere ondernemers kunnen profiteren. "Kerst is saamhorigheid, dus op deze manier zetten we met elkaar de schouders eronder. Er komen richting kerst koren zingen, bijvoorbeeld. Dat is wel een voordeel van de plofkraak geweest. Als ondernemers zijn we enorm naar elkaar toegegroeid", zegt Bea Kokje. "Maar we hopen het natuurlijk nooit meer mee te maken. Dat zal ook niet zo snel gebeuren, want de pinautomaat is na de kraak niet vervangen."
De daders van de geldroof heeft de politie nog niet kunnen aanhouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.