Feest bij fruitbedrijf Vernooij uit Cothen: 100-jarig jubileum en hofleverancier

© Gemeente Wijk bij Duurstede
COTHEN - Fruitteeltbedrijf Theo Vernooij uit Cothen viert vandaag haar 100-jarig bestaan. Voor deze gelegenheid hebben ze uit handen van burgemeester Poppens het Predicaat Hofleverancier gekregen. Het is het eerste bedrijf in de gemeente Wijk bij Duurstede dat deze titel mag dragen.
Een bedrijf krijgt niet zomaar het Predicaat Hofleverancier: de aanvraag is een uitgebreide procedure. Het verkrijgen van het predicaat Hofleverancier wordt persoonlijk toegekend door de koning. Het is bedoeld voor particuliere bedrijven, die maximaal 100 werknemers in dienst hebben.
"Dit predicaat voor Theo Vernooij is een waardevolle erkenning voor jarenlang passievol, hard en intensief werken", aldus de burgemeester over het bedrijf. Met name de kersenteelt heeft veel regionale en landelijke bekendheid gekregen.

FAMILIEBEDRIJF

Het bedrijf werd een eeuw geleden opgericht door de grootvader van de huidige eigenaar Theo Vernooij. Inmiddels is de vierde generatie aan het werk bij het grote fruitteeltbedrijf, dat gekenmerkt wordt door het telen van kersen. Theo Vernooij, de tweede generatie, is inmiddels 86 jaar oud, maar werkt nog altijd mee in het bedrijf.
Het bedrijf heeft het afgelopen eeuw veel betekend voor de regionale en lokale fruitteelt. Zo organiseren ze allerlei evenementen rondom de kers, zoals het sinds 2001 terugkerende kersenfestival en hebben ze een speciale Landwinkel De Kersenhut.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.