Sherpa Baarn: "Integere Beau verdient Televizier-Ring ontzettend"

© ANP
BAARN - Beau Five Days Inside van Beau van Erven Dorens won gisteravond de Televizier-Ring voor beste programma. In het programma bezocht de presentator instellingen waar je normaal niet binnenkomt waaronder een hospice en een brandwondencentrum. Ook het Baarnse Sherpa, een instelling voor meervoudig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten, was te zien in de docuserie.
Van Erven Dorens droeg bij de uitreiking zijn prijs op aan de instellingen die hij bezocht. Henk Kouwenhoven van Sherpa zag het live op televisie. Iedereen bij de instelling, van bewoners tot medewerkers, leefde mee met de programmamakers, vertelt hij op Radio M. "We zijn verschrikkelijk blij voor Beau en het team dat hij gewonnen heeft. Wij wisten hoe de uitzending gemaakt was. Dat was buitengewoon bijzonder, dus ik hoopte echt ontzettend dat dat gezien en gewaardeerd werd door het publiek. Dan is het prachtig als het ook daadwerkelijk gebeurt."
Sherpa over Televizier-Ring voor Beau Five Days Inside
Volgens Kouwenhoven is het knap hoe Van Erven Dorens zich manifesteerde tijdens zijn logeerpartij in Baarn. "Het gaat om mensen die vaak erg moeilijk gedrag hebben, soms ook agressief kunnen zijn, soms een hele zware handicap hebben en alleen maar kunnen liggen, die zie je niet vaak op televisie. Het zijn allemaal bewoners met wie het vrij lang duurt om daar goed contact mee te hebben en om hun vertrouwen te winnen. Wat echt heel bijzonder was, dat Beau zonder enige voorbereiding vijf dagen en nachten heeft verbleven bij ons en uiteindelijk een hele mooie relatie wist op te bouwen met onze cliënten. Dat doet hij heel knap. Integer, belangstellend en soms ook heel ontroerend."
De aandacht in het tv-programma bracht Sherpa nog een onverwachte bonus, vertelt Kouwenhoven. "Na afloop van die uitzending hebben zich tien-vijftien mensen zich aangemeld om bij Sherpa te komen werken. Waar wij natuurlijk geweldig blij mee zijn, want we hebben nog heel hard mensen nodig in de zorg. Het feit dat de sector eens op een andere manier in beeld is gekomen, trekt al mensen om er te komen werken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.