Resten van boerderij uit twaalfde eeuw gevonden in Baarn

Dit weekend zijn de Nationale Archeologiedagen.
Dit weekend zijn de Nationale Archeologiedagen. © William Hoogteijling
BAARN - Bij werkzaamheden aan de Leestraat in Baarn zijn resten van een achthonderd jaar oude boerderij gevonden. Het zijn sporen van de eerste permanente bewoning van Baarn.
Dat meldt De Gooi- en Eemlander. Archeologen vermoeden dat er in de omgeving van de Leestraat nog meer boerderijen hebben gestaan, omdat het in de twaalfde eeuw de gewoonte was om een aantal boerderijen bij elkaar te bouwen.

ROMEINSE BRUG

Eerder deze week was er ook al een bijzondere archeologische vondst in Leidsche Rijn. In het Utrechtse stadsdeel werden resten van een Romeinse brug ontdekt. Die zijn dit weekend te bezichtigen.

NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN

Het zijn dit weekend de Nationale Archeologiedagen. Ook in onze provincie vinden er verschillende activiteiten plaats. In Nieuwegein bijvoorbeeld, waar vanmiddag een open dag is op Het Klooster. Daar is momenteel een archeologische opgraving bezig. Bezoekers kunnen onder meer bodemvondsten bekijken.
Ook Museum Hoge Woerd in Utrecht doet mee aan de Nationale Archeologiedagen. Er zijn speciale rondleidingen, workshops, een lezing en een theatervoorstelling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.