Twee weerrecords! Warmste 13 oktober en nog nooit zo laat een zomerse dag

Zonnen in oktober. Het kan.
Zonnen in oktober. Het kan. © RTV Utrecht / Annet Schut
DE BILT - De kalender geeft oktober aan, maar het is hoogzomers. In De Bilt werd het aan het begin van de middag 23,7 graden en daarmee is vandaag de warmste 13 oktober ooit gemeten. Het oude record dateerde van 1990, toen het 23,6 graden werd.
Het kwik liep in de loop van de middag op tot boven de 25 graden, waardoor het officieel een zomerse dag is. Nog nooit werd het zo laat in oktober nog zomers warm. Het oude record dateerde van 10 oktober 1921.
De uitzonderlijk hoge temperaturen gaan samen met uitbundige zonneschijn. Het blijft de hele dag droog en er staat een overwegend matige zuidenwind. Voor het gevoel is het zo warm dat zelfs een zwembadje in de tuin niet misstaat.
Tekst gaat verder onder de tweet.

SNEEUW IN 1975

Het kan er op 13 oktober ook heel anders uitzien. Bijvoorbeeld in 1975, toen er een paar centimeter sneeuw viel. Overdag was het toen slechts 2 of 3 graden.

VOORUITZICHTEN

Morgen is het opnieuw bijzonder warm met een maximumtemperatuur van zo'n 24 graden. Tegen de avond volgen vanuit het westen buien. Na het weekend wordt het koeler, al blijft het tot en met woensdag nog rond de 20 graden.

STUUR EEN FOTO

Hoe besteed jij deze zomers dag? Stuur een foto naar nieuws@rtvutrecht.nl of via WhatsApp naar 06-16141218.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.