Commotie over betaald parkeren Vleuterweide

Om dit terrein gaat het.
Om dit terrein gaat het. © Google Street View
UTRECHT - De invoering van betaald parkeren in Vleuterweide houdt de gemoederen in de Utrechtse gemeenteraad bezig. Tien partijen stellen samen vragen aan het college over de mogelijke invoering daarvan.
Donderdag was er een bijeenkomst in Vleuterweide over de verkeerssituatie rondom het winkelcentrum. Volgens de eigenaar van het gebied en de gemeente kunnen veel bezoekers van Centrum Vleuterweide nu geen parkeerplaats vinden. En daarom komt er vanaf volgende maand een systeem met betaald parkeren.
Ondernemers en omwonenden uitten tijdens die bijeenkomst vooral hun zorgen over de invoering van betaald parkeren op parkeerterrein P1. Een van de insprekers beweerde dat het plan juridisch gezien niet mogelijk is. De gemeente zou het terrein verhuren aan verzekeraar ASR, die er straks met slagbomen een afgesloten terrein van maakt. Dat is niet toegestaan, aldus de inspreker.
Aanleiding voor coalitiepartijen D66, ChristenUnie en GroenLinks en oppositiepartijen VVD, SP, PVV, CDA, Stadsbelang Utrecht, PvdA en Student&Starter (op twee partijen na de voltallige raad) om vragen te stellen aan het college. De partijen willen onder meer weten of het college akkoord is gegaan met de invoering van betaald parkeren en of de beweringen van de inspreker kloppen.
De partijen willen ook dat het plan wordt uitgesteld tot er in een commissievergadering over gesproken is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.