Hospice Heuvelrug wil tijdens open dag vooral vrijwilligers werven

© RTV Utrecht
ZEIST - Hospice Heuvelrug in Zeist opende vandaag de deuren voor geïnteresseerden. Mensen die denken in de toekomst van het hospice gebruik te willen maken, familie of omwonenden, iedereen was welkom om een kijkje te komen nemen. Toch hoopt het hospice tijdens de open dag vooral vrijwilligers te werven.
In het hospice verblijven mensen die waarschijnlijk niet langer dan drie maanden te leven hebben. Gasten, zoals de bewoners worden genoemd, worden verzorgd en begeleid tijdens hun laatste levensfase.

ZORG

Tijdens de open dag konden bezoekers een rondleiding krijgen. Die liep langs de gemeenschappelijke huiskamer, de keuken, de badkamer en langs een op dit moment leegstaande slaapkamer.
Daarnaast werd informatie gegeven over de zorg en begeleiding die de bewoners tijdens hun verblijf geboden wordt. Er waren onder meer stands over aromazorg en spirituele zorg.

VRIJWILLIGERS

Speciale aandacht ging uit naar de rol van vrijwilligers. "Zonder vrijwilligers kunnen wij niet werken", vertelt verpleegkundige Désirée Olthof. "Je hebt vrijwilligers die helpen met de zorg, met koken en met de was."
Toch is het emotinele aspect misschien nog wel belangrijker. "Niet iedereen is geschikt om hier te werken", legt Olthof uit. "Je begeleidt de gast, de familie en de naaste. Ze willen graag hun verhaal kwijt."
Onze verslaggever nam een kijkje in het hospice.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.