Nog dagen uitzonderlijk warm door orkanen Zuid-Europa; weer nieuw weerrecord

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
DE BILT - De resten van de tropische orkanen Leslie en Michael zorgen voor extra dagen met hoge temperaturen in ons land. Doordat de voormalige orkanen als storm over Spanje en Portugal trekken, blijft bij ons de warme zuidelijke wind in stand en wordt de nazomerse periode met een paar dagen verlengd, meldt Weerplaza.
Maandag stijgt het kwik daardoor naar 22 tot 25 graden. Het blijft dan op veel plaatsen droog en geregeld schijnt de zon. Ook dinsdag wordt het weer warm: 21 tot 25 graden. De warmte wordt waarschijnlijk woensdag verdreven, al wordt het dan nog 17 tot 20 graden. Daarna krijgen we pas normale oktoberwaarden rond 15 graden.
Tekst gaat verder onder de video.
Bezoekers van het Máximapark in Utrecht genieten van het mooie weer
De afgelopen dagen sneuvelden verschillende temperatuurrecords en ook vandaag is het eerste record inmiddels binnen. Om 13:50 uur werd het in De Bilt 22,9 graden. Daarmee is het officieel de warmste 14 oktober sinds 1901. Het oude record stond op 22,6 graden en dateerde van 1990.
Het is niet helemaal duidelijk of het officieel zomers warm is geworden vandaag. Als dit in De Bilt zo is, is het opnieuw een recordlate zomerse dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.