Welpje Remy maakt het goed: "Mogelijk al eerder uit quarantaine"

© Facebook Stichting Leeuw
TIENHOVEN - Het gaat erg goed met Remy, het leeuwtje dat een week geleden werd gevonden in een kooi in een weiland bij Tienhoven. De welp is zo in zijn element dat de verzorgers overwegen hem eerder dan gepland uit quarantaine te halen.
"Wij hebben het voorschrift dat alle dieren een maand in quarantaine moeten vanwege mogelijk ziektes", zegt Robert Kruijff van Stichting Leeuw. "Maar we willen overleggen met de NVWA of we hem eerder uit quarantaine mogen halen als zijn bloedwaardes goed zijn."
Volgens Kruijff is het goed als Remy bij de andere leeuwen uit het opvangcentrum kan wonen. "Het is toch een sociaal diertje. Onze verzorgers proberen nu zo veel mogelijk bij hem te zitten, uren per dag."

GEDUMPT DOOR BELG

De leeuw werd zondag 7 oktober gevonden door een hardloper in een weiland tussen Tienhoven en Utrecht. Het dier zat in een kooi en was vermoedelijk gedumpt door een Belg. Daarvoor zou Remy bij een buitenlands circus hebben gezeten. De Voedsel- en Warenautoriteit NVWA doet onderzoek naar de zaak, maar kan over het verloop daarvan nu nog niets zeggen.

NAAR AFRIKA

Kruijff denkt dat hij de leeuw nog enkele jaren in zijn opvang houdt. Daarna is het de bedoeling dat Remy wordt uitgezet naar Zuid-Afrika. "Wij vinden het het prettigst voor de leeuwen als ze op een groot stuk savanne in Afrika zitten. Daar worden ze ook gevoerd en bewaakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.