21 mensen onwel na brand bij kantoor in Bunnik, personeel opgevangen in hotel

© Koen Laureij
BUNNIK - In Bunnik zijn vanochtend 21 mensen onwel geraakt in een kantoorpand nadat ze een vreemde geur roken. Kort daarvoor was brand geweest naast het gebouw van kredietverstrekker ALFAM aan de Schoudermantel. De ongeveer 120 medewerkers zijn opgevangen in het nabijgelegen Postillion-hotel.
De brand brak rond 9.00 uur uit en is mogelijk expres door iemand aangestoken. Bijna twee uur later, toen het vuur al gedoofd was, werd opeens alarm geslagen bij ALFAM. Vermoedelijk is daar rook naar binnen gekomen door het ventilatiekanaal.

MISSELIJK

"Ik heb gehoord dat mensen misselijk werden, hoofdpijn kregen. Last hadden van de slijmvliezen en ook duizelig", zegt woordvoerder Liselotte Mackloet van de Veiligheidsregio Utrecht.
Volgens de gemeente Bunnik zijn twee medewerkers uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn veel ambulances en brandweerwagens opgeroepen om hulp te verlenen, daarom was de Schoudermantel voor een deel afgesloten voor verkeer.
Verslaggever Marco Geijtenbeek was om 13.30 uur in Bunnik en vertelde dat de rust inmiddels redelijk is teruggekeerd.

OORZAAK

Het is nog niet precies duidelijk waardoor de medewerkers onwel zijn geworden. Er zou plastic zijn verbrand, wat leidde tot veel rook. De brand was op een terrein naast het kantoor van ALFAM. "Er is inderdaad een brand geweest, die was al lange tijd uit. Of er verband tussen is, dat moet onderzoek uitwijzen", zegt de VRU. De politie doet onderzoek.
Rond 13.00 uur heeft de brandweer laten weten dat de naweeën van het vuur geen gevaar opleveren voor de nabije omgeving. Even later mochten enkele medewerkers even naar binnen om wat persoonlijke spullen op te halen. De klachten bij het onwelgeraakte personeel zijn inmiddels afgenomen. De medewerkers zijn naar huis gegaan of kunnen doorwerken in het Postillion-hotel.
Tekst gaat verder onder de video.
Woordvoerder van de VRU over de onwelwordingen in Bunnik.
Burgemeester Van Schelven van Bunnik is ook even in het hotel geweest en heeft met de directeur en medewerkers gesproken over het incident.
De Bunnikse kredietverstrekkers zijn onder een tent geplaatst door de brandweer.
De Bunnikse kredietverstrekkers zijn onder een tent geplaatst door de brandweer. © Koen Laureij
Er staan veel ambulances bij kredietverstrekker ALFAM.
Er staan veel ambulances bij kredietverstrekker ALFAM. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.