Anti-homogeweld in Kanaleneiland: "Altijd problemen als ik in deze wijk ben"

© Google Streetview
UTRECHT - De 28-jarige Saïd uit Amsterdam werd gistermiddag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland door drie jongeren in elkaar geslagen. Volgens Saïd heeft het geweld alles te maken met zijn homoseksuele geaardheid. "Het is al twaalf jaar zo wanneer ik hier in de wijk ben."
Saïd raakte gewond aan zijn gezicht, benen en armen nadat hij door de jongeren - allen tussen de 16 en 18 jaar oud - op de Marco Pololaan in elkaar was geslagen. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

NEGEREN

"Altijd roept iemand wel iets als 'homo' naar me. Wanneer ik hier ben, houd ik er zelf al rekening mee door wat mannelijker te doen of te lopen. Het uitschelden probeer ik altijd te negeren", vertelt Saïd aan RTV Utrecht over zijn ervaringen in het Utrechtse Kanaleneiland.
De drie jongens riepen zondagmiddag 'vieze homo' en 'hoer' naar Saïd, maar deze keer bleef het niet bij uitschelden alleen. "Eén van de jongens begon te duwen en ik duwde terug. Voor ik het wist lag ik op de grond en waren ze alle drie op me aan het intrappen. Ik dacht bij mezelf: is dit hoe het eruit ziet als iemand doodgaat?".

WERK AAN DE WINKEL

COC Midden Nederland-voorzitter Simon Timmerman reageert geschokt: "Het is extra zuur dat we afgelopen week de nationale coming out day hebben gehad, waar we ook veel hebben kunnen vieren en konden stilstaan bij wat we al hebben bereikt. We wisten die dag dat er nog wel werk aan de winkel was. Maar dat er het weekend daarop gelijk weer zoiets gruwelijks gebeurt, blijft onacceptabel."
Tekst gaat verder onder de tweet.
Saïd is meerdere malen in zijn buik getrapt en bespuugd toen hij op de grond lag. Verderop stonden wat meiden toe te kijken en te lachen. "Ik dacht dat het in Amsterdam erg was, maar hier is het dus net zo."

HEFTIGE INCIDENTEN

Timmerman weet niet of het aantal incidenten in Utrecht ook daadwerkelijk is toegenomen: "In Amsterdam is er een aantal heftige incidenten geweest. In Utrecht hadden we tot voor kort nog niet zulke extreme gevallen. Ik hoop dat we elkaar helpen als we zoiets zien gebeuren. Mensen moeten gewoon van elkaar afblijven."
Saïd heeft gistermiddag meteen aangifte gedaan. De politie is nog altijd op zoek naar de daders en heeft een signalement afgegeven. Het gaat om drie lichtgetinte jongens.

SIGNALEMENTEN

De eerste verdachte is ongeveer 1.80 meter en 16 tot 18 jaar oud. Hij heeft een pokdalig gezicht en heeft zwart haar met een opgeschoren kapsel. Verder droeg hij een blauwe regenjas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en zwarte Nike schoenen met witte zolen.
De tweede verdachte is ook ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij heeft kort opgeschoren zwart haar. Hij droeg een zwart T-shirt met opdruk van het merk Philip Plein, een grijze spijkerbroek en witte schoenen van het merk Nike met een zwart Nike-teken erop.
De derde verdachte is ongeveer 1.75 meter lang en eveneens tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur, een volle bos met iets op geschoren haar. Hij droeg een T-shirt met blauwgrijze horizontale strepen en een grijze korte spijkerbroek, en witte gympen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.