Monopolyspel over Zederik: "Gemeente nog één keer op de kaart zetten"

© ANP
VIJFHEERENLANDEN - De gemeente Zederik bestaat vanaf januari niet meer en dat leek supermarktondernemer Frank Versteeg het perfecte moment om de gemeente in een speciale editie van Monopoly te vereeuwigen. De bekende 'start' en de 'gevangenis' staan wel op het bord, alle andere vakjes zijn ingevuld met typische plekken en gebruiken uit de gemeente. Burgemeester André Bonthuis nam vandaag het eerste exemplaar in ontvangst.
Nog een keer Zederik op de kaart zetten, dat was het idee van Versteeg. "Nog een keer teruggrijpen naar de geschiedenis, dat is wel leuk natuurlijk. Zederik is een prachtige gemeente. Elke kern heeft zijn eigen mooie straten. We hebben de klanten gevraagd: wat zijn de meest iconische straten? Die zijn teruggekomen op het bord."

HERKENBAAR

Naast de bekende straatnamen komen ook jaarlijkse evenementen terug in het spel. Zo kun je een kaart trekken waarop staat dat je 100 euro krijgt omdat je de paardenmarkt van Ameide hebt gewonnen. Versteeg: "Voor de mensen in Zederik is het daardoor een heel herkenbaar spel geworden."
De trots van de gemeente, zo zegt Versteeg over de Oude Zederik, staat groot afgebeeld in het midden van het bord. "En natuurlijk komt de watertoren van Meerkerk voorbij", vervolgt hij. "Wat de Dom is voor Utrecht, zo is de watertoren voor Meerkerk."
Het spel is vanaf vandaag te koop in de supermarkt van Versteeg. Via een spaarcampagne kun je het spel kopen voor 29,95 euro. Voor mensen die niet meedoen met het spaarplan is het spel voor 49,95 euro te koop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.