Glasvezelverbinding voor Leerdam, Vianen en Zederik

© Pixabay
VIJFHEERENLANDEN - Het buitengebied van Leerdam, Vianen en Zederik krijgt een glasvezelverbinding. Volgens Glasvezel buitenaf, het bedrijf dat de verbinding verzorgt, hebben de inwoners "massaal gekozen voor het aanbod".
Er zijn meer bedrijven die snel internet willen aanleggen in Vijfheerenlanden, de gemeente waar vanaf 1 januari Leerdam, Vianen en Zederik in opgaan. De nieuwe gemeenteraad kan mogelijk nog in zee gaan met een glasvezelaanbieder. Zo is er een bewonerscollectief dat Vijfheerenlandennet is gestart en de nieuwe gemeenteraad zou daarin geld kunnen steken.
Glasvezel buitenaf wil daar niet op wachten en besluit nu dus al om glasvezel aan te gaan leggen. "We zien veel enthousiasme in het gebied. Er zijn lokale verkopers en ambassadeurs die zich het vuur uit de sloffen hebben gelopen", aldus Glasvezel buitenaf-directeur Piet Grootenboer. "We hebben voldoende abonnementen afgesloten om glasvezel aan te leggen. Iets dat voor de inwoners en bedrijven ongelooflijk goed nieuws is."
Hoeveel procent voor Glasvezel buitenaf heeft gekozen wil een woordvoerder niet zeggen om de concurrenten niet op de hoogte te brengen. Het gaat in ieder geval om meer dan 33 procent. Dat was vorige week het percentage aanmeldingen en dat is volgens het bedrijf daarna flink opgelopen.
Inwoners vonden de inschrijfperiode voor het glasvezel wel erg kort. Daarom biedt het bedrijf inwoners die zich nog niet hebben aangemeld tot 1 december 2018 de mogelijkheid zich aan te melden zonder de extra aansluitkosten van 995 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.