RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huisjesmelker Betty Chang weer in de clinch met huurders

UTRECHT - De beruchte huurbaas Betty Chang staat weer ter discussie in Utrecht. Huurders van een woning aan de Rijksstraatweg in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn hebben een kort geding tegen haar aangespannen, omdat ze niet weg willen uit hun woning.

De Maarssense verhuurder is een bekende naam in Utrecht. In 2006 en 2011 werd ze verkozen tot 'huisjesmelker van het jaar'. Chang zou in dit geval de huur te laat hebben opgezegd, waardoor de twee eisers voor onbepaalde tijd in de woning mogen blijven.

De huurbaas probeert de bewoners nu zover te krijgen dat ze uit eigen beweging opstappen. Dat gaat zelfs zover dat er mensen zonder toestemming in de kamers van de huurders zijn geweest, meldt het AD. De badkamer is vernield en de watervoorziening in het pand is afgesloten. De advocaat van de huurders heeft contact gezocht met Chang, maar zonder succes. Zelf kwam ze vandaag ook niet opdagen bij het kort geding.

HUURTEAM

Edo Gommers van Huurteam Utrecht is bekend met de werkwijze van Chang. "Ze haalt allerlei dingen uit, zoals de borg niet terugbetalen, het onderhoud niet uitvoeren, contracten met onjuiste betalingen, contracten opzeggen, regelmatig een veel te hoge huurprijs. En als er dan een huurder weggaat, gewoon weer een te hoge prijs vragen."

Het Huurteam is opgericht om huurders van een huis of een kamer bij te staan als er problemen zijn. Als aanspreekpunt voor huurders in nood hoort Gommers vaker dit soort verhalen. "Iedere keer is er één teveel natuurlijk. Iedereen wil na een dag hard werken veilig thuiskomen en rustig zitten. Dan wil je niet met een horrorfiguur te maken krijgen, iemand die vreemde mensen in je huis plaatst. Mensen die de wc verstoppen, die brallend en brullend rondlopen, die dingen kapot maken en intimiderend tekeer gaan. Daar moet je niet aan denken."

Het is een kwestie van lange adem, en consequent en gecombineerd handhaven."
Wethouder Kees Diepeveen

AANPAK GEMEENTE

De gemeente Utrecht is bezig met een actieve campagne tegen huisjesmelkers. "We zetten alle middelen voor onderzoek, toezicht en handhaving in die nodig en mogelijk zijn", aldus een woordvoerder. "We werken samen met andere gemeenten, politie, Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) en Belastingdienst als er aanleiding is. Er is sprake van actief toezicht; we doen méér inspecties dan alleen op basis van klachten van huurders of buren."

De strijd tegen de huisjesmelkers kan worden gewonnen, denkt wethouder Kees Diepeveen. "Het is een kwestie van lange adem, en consequent en gecombineerd handhaven. We gaan de komende jaren dan ook zeker door met de aanpak van huisjesmelkers."

De uitspraak tegen Betty Chang volgt over twee weken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -