Bouwvakkers uit Georgië illegaal aan het werk in Veenendaal

© ANP
VEENENDAAL - De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, heeft in Veenendaal vier Georgische bouwvakkers betrapt die illegaal aan het werk waren. Dat meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook werd de bouw preventief stilgelegd, vanwege veiligheidsrisico's voor werknemers.
De vier mannen werden gesnapt tijdens een controle van de Inspectie SZW afgelopen vrijdag. Eén van hen vluchtte weg toen de inspecteurs de bouwplaats betraden.
Bij de inspectie bleek ook dat op de bouwplaats slaapplekken voor de Georgiërs waren ingericht. Op de bovenste verdieping vonden de inspecteurs vijf matrassen, in een kamer waar de werknemers verbleven.

VERGUNNING

Om in Nederland te mogen werken, had de opdrachtgever een tewerkstellingsvergunning moeten aanvragen voor de vier mannen. Voor deze overtreding kan de opdrachtgever per werknemer een boete van maximaal 8000 euro krijgen. Mogelijk volgen er ook boetes voor onderbetaling en overtredingen van de Arbeidstijdenwet.
De inspectie werd in samenwerking met de gemeente Veenendaal en de politie uitgevoerd. Waar het precies was is niet bekend. De bouwvakkers werkten aan de herontwikkeling van een kantoorgebouw naar appartementen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.