Verdachten groothandel Nieuwegein vrijgelaten

© Koen Laureij
NIEUWEGEIN - De vier verdachten die vorige week werden opgepakt bij de grootscheepse inval bij twee bedrijven in Nieuwegein zijn weer vrij. De bedrijven op industrieterrein De Liesbosch worden ervan verdacht artikelen te leveren voor de professionele hennepteelt. Het onderzoek is nog in volle gang, zegt het OM, en de vier blijven ook verdacht.
Op de inventaris van de bedrijven, meerdere panden, voertuigen, boten én de hele administratie is beslag gelegd. Volgens Hoofdofficier van Justitie Jet Hoogendijk moeten ze daardoor in ieder geval voorlopig de bedrijfsvoering staken. "Deze vier verdachten zijn nu vrijgelaten, maar ze kunnen het bedrijf ook niet voortzetten. Er is dus ook geen enkele reden om ze vast te houden".
De groothandel wordt ervan verdacht als grootste leverancier in Nederland een belangrijke rol te spelen bij de professionele hennepteelt in Nederland en vermoedelijk de rest van West-Europa.
De invallen vormden volgens de politie "de eerste zichtbare actie na onderzoek van ruim een jaar". Er wordt nu vooral onderzoek gedaan naar de administratie", zegt Hoogendijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.