RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opnieuw ophef over omstreden verhuizing boerderij Soest

SOEST - Het CDA in Soest maakt zich zorgen om de verhuizing van een boer. Deze boer is al jaren bezig om zijn boerenbedrijf uit het bebouwde gebied naar de polder te verhuizen, maar dat wil maar niet lukken.

De boerderij van André van Dorresteijn staat nu aan de Insingerstraat, maar komt daar in de verdrukking door woningbouw. Toen de boer aankondigde een nieuwe boerderij en stal te willen bouwen aan de zuidkant van de Peter van den Breemerweg ontstond er ophef.

POLDER

Tegenstanders, zoals de Vereniging Vrij Polderland en collegepartij GGS, willen niet dat er gebouwd wordt in het open polderlandschap. Dit landschap moet volgens hen beschermd worden.

Daarom bracht wethouder Harrie Dijkhuizen (CU-SGP) de boer in contact met de eigenaar van een perceel aan de noordkant van de Peter van den Breemerweg. Aan die kant staan al meerdere gebouwen en was er minder bezwaar.

MISLUKT

Nu blijkt dat de onderhandelingen tussen Van Dorresteijn en de grondeigenaar zijn mislukt. "Hij kwam met steeds meer eisen", licht Van Dorresteijn toe. "Heel vervelend dat we er niet zijn uitgekomen."

Het CDA vreest nu dat de verhuizing weer stil komt te liggen. "Een boer hoort in de polder, de polder is voor boeren", schrijft de partij aan het college. "Ook de heer Van Dorresteijn hoort met zijn agrarisch bedrijf hier thuis en niet binnen de bebouwde kom op de Insingerstraat."

ZUIDKANT

Het CDA hoopt dan ook dat het college nu doorgaat met de plannen aan de zuidkant van de Peter van den Breemerweg. "Van Dorresteijn mag niet langer meer aan het lijntje gehouden worden", schrijft de partij.

Ondanks het protest van omwonenden stemde de gemeenteraad in 2013 nog in met de verhuizing. En ook de provincie wil voor Van Dorresteijn een uitzondering maken en de nieuwbouw van zijn boerderij toestaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht