Herinrichting Straatweg: eerst tijdelijke maatregelen

© Google Streetview
UTRECHT - De herinrichting van de Amsterdamsestraatweg gaat langer duren dan gepland. Om toch de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen, neemt de gemeente tijdelijke maatregelen, schrijft wethouder Klaas Verschuure aan de gemeenteraad.
Er komen twee drempels in de buurt van het spoorviaduct om het autoverkeer af te remmen. Verder worden enkele parkeerplaatsen opgeheven, zodat het zicht voor afslaand verkeer beter wordt. Daarnaast komt er een snelheidsbegrenzer te staan, met als doel dat automobilisten het in de gaten hebben als ze te hard rijden.
Naast deze maatregelen vraagt het college het Openbaar Ministerie om gezamenlijk strenger toe te zien op verkeersovertredingen op de Amsterdamsestraatweg.
Het college wil het gedeelte tussen het Paardenveld en de Marnixlaan ombouwen tot een 30-kilometerzone. Om dat allemaal goed te regelen moet eerst een verkeersstudie worden gedaan, schrijft Verschuure namens zijn collega van Hooijdonk.
De verkeersstudie is naar verwachting van het college begin volgend jaar klaar. Daarna komt er een conceptontwerp van de nieuwe verkeerssituatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.