RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter meldt zich na filmpje asorit: "Ik achtervolgde busje na aanrijding"

1/2
UTRECHT - Eenbotsingging vooraf aan delevensgevaarlijke dollemansritop de Utrechtse Lessinglaan. De 23-jarige Fikri, bestuurder van de betrokkenVolkswagen Golf,zegt dat tegen RTV Utrecht. De politie bevestigt dat er een aanrijding is geweest tussen de VW en een bestelbus. De bestuurder van het busje zou bang zijn geweest en daarom zijn weggereden.

Een dashcamvideo vande dollemansritdeed gisteren veel stofopwaaien.Op het filmpjeis te zien hoe debestuurders van het busje en de Golfop vrijdag 12 oktoberals gekken over de middenberm en het fietspadvan de Lessinglaan (Oog in Al) scheurenen andere weggebruikers afsnijden. Wonder boven wondervallen er geen gewonden.AANGEREDEN
Volgens Fikri uit Utrecht werd hij in debuurt van de Spinozabrugaangereden doorde achteruitrijdendebestelbus. Hij hadnaar eigen zeggenschadeaan de voorbumper van zijn Volkswagen. "Ik wilde daarom een schadeformulier gaan invullen en liep naar hem toe. Toen reed die meneer weg over het fietspad. Ik dacht: hup, erachteraan."

Fikri belde ondertussende politie. Daar is ook een opname van.De politiekwam er later bij omde verhalen van de bestuurders aan te horen. Maar vooralsnog iser niets afgehandeld, zegt Fikri. "Ik zou het schadeformulier opgestuurd krijgen, maar ik heb het nog niet ontvangen."

Ik vind het belangrijk dat mensen het verhaal achter de video kennen."
Bestuurder VW Golf

De Utrechter, die zelf een autobedrijf heeft, vindt het heftig wat er is gebeurd. "Ik wil het niet goed praten. Als ik erop terugkijk,zeg ik: misschien had ik niet achter hem aan moeten rijden, want zo'n dollemansrit hoort eigenlijk niet en is gevaarlijk. Aan de andere kant heb ik wel het kenteken kunnen noteren en de politie kunnen inschakelen. Ik waszo kwaad dat de bestuurder ervandoor ging, want ik zat met die schade die ik op niemand zou kunnen verhalen. Ik vind het belangrijk dat mensen het verhaal achter de video kennen en het kunnen begrijpen."

POLITIE
De politie laat RTV Utrecht wetenop de hoogte te zijnvan het incident. Er zijn vrijdag via 112 ook verschillende meldingen binnengekomen over het levensgevaarlijke rijgedrag. De politie bevestigt dater eerst een aanrijding is geweest.Beide mannen zijn gehoord bij het 24 Oktoberplein en hadden verschillende lezingen over de aanrijding.De zaak is vervolgens overgedragen aan de verzekering.

BESTUURDER BUSJE WAS BANG
De bestuurder van de bestelbusheeft volgens de politie verklaard dat hij ervandoorging omdat hij bang was voor deautomobilist in de Volkswagen Golf.Geen van de partijen heeft aangifte gedaan. Of de opgedoken beelden van de dollemansritaanleiding zijn voor verder onderzoek, kan de politie nog niet zeggen. Beide mannen hebben vooralsnog geen proces-verbaal gekregen voor hun weggedrag.

Utrechter meldt zich na asorit in Oog in Al


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -