RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Growshops Woerden en Harmelen faciliteerden illegale hennepteelt"

1/2
WOERDEN - De gemeente Woerden, de politie en de Belastingdienst hebben bij controles in tweepanden aanwijzingen gevonden voor het faciliteren van grootschalige hennepteelt. Behalve aan de Jan Kriegestraat in Woerden werd vandaag ook aan de Energieweg in Harmelen een pand doorzocht.

Volgens de gemeente gaat het in beide gevallen om growshops. De overheid controleert dit soort bedrijven om na te gaan of ze zich aan de regels houden. Een growshop mag spullen leveren voor kleinschalige hennepteelt voor eigen gebruik, maar het mogelijk maken van grootschaligere teelt is strafbaar.

Marlon Henar is eigenaar van de twee bedrijvenen laataan RTV Utrecht weten dat hij zich van geen kwaad bewust is: "Ik heb een tuincentrum in Woerden en een groothandel in Harmelen en wij verkopen absoluut niet aan mensen die hennep willen telen. Sterker nog, voor alle producten waar dat mee zou kunnen, moeten klanten hun gegevens achterlaten. Ik heb zelfs een zwarte lijst van mensen die niet meer welkom zijn in mijn winkel omdat ik het vermoeden heb dat ze zich met hennepteelt bezig houden."

Volgens Henar is er bij de controle niets in beslag genomen en zijn de winkel en groothandel gewoon open. Volgens de gemeente Woerden is alleen de administratie meegenomen voor onderzoek en heeft Henar goed meegewerkt.

Bij de controle in Harmelen is in een pand ook illegale bewoning aangetroffen. De gemeente en de Belastingdienst onderzoeken de zaak verder.


Beelden van de politieactie in Woerden


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht