Utrechter en Vreelander veroordeeld voor uitbuiten meisjes

© RTV Utrecht
UTRECHT/VREELAND - De rechtbank Midden-Nederland heeft in twee afzonderlijke zaken een 18-jarige man uit Vreeland en een 20-jarige Utrechter veroordeeld voor mensenhandel.
De Vreelander, die een deel van de periode minderjarig was, heeft een aantal weken een 15-jarig meisje gedwongen om in de prostitutie te werken en het geld aan hem te geven. Hij chanteerde haar met seksfilmpjes. De rechter rekent het de dader extra aan dat hij zijn slachtoffer 's avonds laat en 's nachts alleen met de trein naar klanten liet reizen.
Hij werd veroordeeld tot zes maanden jeugddetentie. Omdat de Vreelander korte tijd in voorarrest heeft gezeten moet hij nog een aantal maanden naar een jeugdinrichting. Daarnaast kreeg hij acht maanden voorwaardelijke jeugddetentie.
De verdachte in de andere zaak "hielp" volgens de uitspraak een 16-jarig meisje met prostitutiewerkzaamheden op de tippelzone in Utrecht. Het meisje heeft een groot deel van het geld dat zij daar verdiende aan de Utrechter afgestaan.
De dader werd veroordeeld tot 160 dagen cel. Die straf heeft hij al in voorarrest uitgezeten, maar hij kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van 300 dagen en een werkstraf van 120 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.