Klad komt erin op Utrechtse huizenmarkt

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal woningtransacties in de provincie Utrecht is in de eerste negen maanden van het jaar met 9,5 procent teruggelopen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.
De daling is in Utrecht relatief groot. Alleen in Noord- en Zuid-Holland liep het aantal transacties nog verder terug, met respectievelijk 10,8 en 10,4 procent. In minder dichtbevolkte provincies als Zeeland, Groningen en Drenthe was de daling minimaal. De totale landelijke terugloop was 7,8 procent.
De daling van het aantal verkochte huizen is vooral toe te schrijven aan de slappe septembermaand. Vorige maand wisselden in Nederland 16.449 huizen van eigenaar, ruim 20 procent minder dan een jaar eerder. Ook hier waren het de gewilde provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht waar het meest de klad erin kwam.
Volgens makelaarsvereniging NVM zit de woningmarkt op slot, doordat het aanbod koopwoningen klein blijft terwijl de vraag groeit. De huizenprijzen stijgen zo hard dat hele groepen niet meer in aanmerking komen voor een koophuis, zegt de NVM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.