Jonge inbrekersbende in Baarn en Soest opgerold

© Caspar Huurdeman
BAARN - De zeven mannen die vanochtend zijn opgepakt bij woninginvallen in Baarn, worden verdacht lid te zijn van een criminele organisatie die woninginbraken pleegde in Baarn en omstreken. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.
Volgens de politie zijn de verdachten te linken aan "een tiental woninginbraken". Daarnaast onderzoeken rechercheurs nog andere woninginbraken om te kijken of zij daar ook bij betrokken zijn.
Agenten gingen vanochtend zeven huizen binnen en hielden daarbij jongens en mannen aan in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar. Ze zouden in wisselende samenstelling inbraken hebben gepleegd in de regio Baarn en Soest.
Bij de woninginvallen in onder meer de Roerdompstraat, de Blommersstraat en Drakenburgerweg zijn meerdere spullen zoals telefoons, tablets en laptops in beslag genomen. Ook zijn drie alarmpistolen, diverse sieraden en horloges meegenomen voor nader onderzoek.

TANDENSTOKERSMETHODE

De verdachten maakten sinds begin dit jaar gebruik van de tandenstokersmethode. "Dat is een methode om te achterhalen of een bewoner is thuisgekomen of niet", vertelt een woordvoerster van de politie.
"Je stopt een tandenstoker tussen de voordeur, je komt vervolgens 's avonds terug om te controleren of de tandenstoker is gevallen en of de deur dus is opengegaan.Zo niet, dan weet je bijna zeker dat de bewoners niet thuis zijn."
De verdachten zitten vast voor verhoor. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.