Guus Hiddink met Jong China in Utrecht: "Het is net Dickie, he!"

© RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - Het fluitsignaal voor de rust klinkt. Waar de spelers de tunnel induiken op weg naar de kleedkamers, loopt Guus Hiddink even om. Het levert de fans de kans op de oud-bondscoach een handje te schudden of een praatje te maken. Hiddink glimlacht en neemt ook nog even de tijd voor een handtekening en een foto. Toch is niet iedereen zo enthousiast. "Hij komt poen scheppen."
Hiddink is sinds kort coach van China onder 21, waarmee hij naar de Olympische Spelen in 2020 wil. Hij is op trainingskamp in Nederland en in het kader daarvan oefende hij gisteren al tegen Vitesse. Het werd geen succes, de Arnhemmers wonnen met 5-1. Vandaag tegen Jong Utrecht krijgt de Varssevelder een nieuwe kans.
De tribune op Zoudenbalch zit aardig vol voor het oefenduel. Onder de toeschouwers zitten ook de enige fans van de bezoekers. Een echtpaar uit Hong Kong komt kijken omdat hun zoon op proef bij de Chinese selectie zit. Helaas voor hen zit hij zit door een blessure op de bank. Over Hiddink zijn ze lovend: "Hij heeft erg veel ervaring. Sinds hij de baan heeft genomen is er wat veranderd. De spelers zijn gedisciplineerd, georganiseerd en de trainingen verlopen goed."
Op de tribune zijn de meningen over Hiddink verdeeld. Drie fans hebben er allemaal een verschillende kijk op. Waar de een Hiddink een zakkenvuller vindt, is de ander wat milder. "Hij wil gewoon iets doen. Hij kan de eerste worden die iets bereikt in het Chinese voetbal." En weer een ander: "Je hebt toch wel een armzalig leven als je je op zijn leeftijd je alleen maar met coachen bezig kunt houden."
Ook FC Utrecht-spits Nick Venema, die tot voor kort nog voor de beloften uitkwam, is toeschouwer. Hij is niet zo enthousiast. "Het maakt mij niet zoveel uit. Ik ben van zijn team ook niet echt onder de indruk. Meespelen vandaag klinkt niet zo verleidelijk."
Aan de rand van het veld staat staat een fan die positiever is over Hiddink. "Het is altijd interessant wat hij brengt. Hij moet wat doen, het is net Dickie (Advocaat, red.). Die kan ook niet zonder dit werk. Ik denk dat het een goede oplossing is voor hem. Hij heeft er ook de capaciteiten voor om het te maken met dit elftal."
Gemengde gevoelens over Hiddink dus op het Utrechtse trainingsveld. Voor hem is er in ieder geval nog genoeg werk aan de winkel: de wedstrijd eindigt in 0-0.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.